Descriere
Varza rosie Red Kalibos - 30 sem - 2 lei
Varza rosie Red Kalibos face parte din categoria legumelor varzoase, este un soi de varza rosie semitimpuriu,cu capatana tuguiata, conica, ce ii da un aspect unic si gratios ,cu continut ridicat de zahar, gust dulce, crocant si zemos.
Varza rosie Red Kalibos un sortiment unic ce poate fi folosit si in scop decorativ.
Varza rosie Red Kalibos poate fi folosita atat proaspata cat si conservata,nu isi pierde culoarea prin conservare sau gatire, dar pot exista unele decolorari in functie de tipul de gatire.
Varza rosie Red Kalibos poate fi cultivata prin rasad in gradina pe perioada verii, sau tot timpul anului in sera sau solar,ajunge la maturitate la 100 - 110 zile,are o productivitate buna.
Varza rosie Red Kalibos ajunge la o greutate medie de 1 - 1,5 kg,este o varza de toamna.
Varza roșie conține cu până la 50% mai multă vitamina C decât varza albă,
pigmentul care îi dă culoarea roșie-violacee, denumit resveratrol, este un antioxidant, considerat cel mai puternic antioxidant natural descoperit până în prezent, astfel că varza roșie are calități curative și este recomandată în diferite afecțiuni.
Varza roșie se poate folosi pentru prevenirea și combaterea degenerării celulelor din sistemul nervos central, care determină apariția sindromului Alzheimer.
Încă nu se cunosc foarte multe despre capacitatea tratamentului cu varză roșie de a restabili funcțiile cerebrale alterate de Alzheimer, însă efectul de prevenire și de încetinire și uneori chiar stoparea evoluției bolii cu ajutorul verzei roșii este cert.
Cantitatea mare de vitamina C conținută de această legumă ajută inima și aparatul cardiovascular să facă față febrei dezvoltând acțiunea sistemului imunitar.
De asemenea, alergiile pot fi prevenite cu succes prin administrarea unor cure de salată de varză roșie pe timpul iernii, conținutul ridicat de vitamina C și antioxidanți ajutând la reglarea reacției sistemului imunitar la interacțiunea cu factorii externi.
Boala Alzheimer - antocianii, adică pigmenții roșii din această varietate de varză, fac adevărate miracole în prevenirea și în combaterea degenerării celulelor din sistemul nervos central.
Se administrează salată proaspătă, câte trei sute de grame pe zi, în cure de 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauză, după care tratamentul se poate relua.
Încă nu se știu foarte multe lucruri despre capacitatea tratamentului cu varză roșie de a restabili funcțiile cerebrale alterate de Alzheimer, însă efectul de prevenire și de încetinire sau chiar de blocare a evoluției bolii cu ajutorul verzei roșii este cert.
Febra - se administrează salata de varză (150 de grame) sau sucul de varză (100 ml) de 2-3 ori pe zi. Conținutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajută inima și sistemul cardiovascular să reziste cu succes temperaturii ridicate, catalizează acțiunea sistemului imunitar, care este principalul "beneficiar" al acceselor de febră.
Alergia - este prevenită de o cură cu salată de varză roșie crudă (ori chiar murată) pe timpul iernii. Se consumă 200-300 de grame zilnic, pe o perioadă de timp de 3 luni, urmată de alte 3 săptămâni de pauză, după care se poate relua. Bogăția de vitamina C și de antioxidanți din această legumă ajută la reglarea reacției sistemului imunitar la interacțiunea cu factorii externi.
Principala substanță care dă colorația roșu-violet a verzei roșii este cianidina. Acest colorant natural, extras din varza roșie, este folosit frecvent pentru colorarea băuturilor, a diferitelor dulciuri, a concentratelor uscate, gumelor de mestecat, iaurturilor și sosurilor.
cumsafaciogradina.cum-sa-faci-o-cultura-de-varza-rosie
Ca sa ai rezultate bune de germinare poti inmuia semintele in apa in care ai adaugat putin stimulator de germinare Bionatplus,Humusil,Atonik,12-24 ore.
detalii
Humusil pentru agricultura ecologica
ori alte retete
Retete bio,insecticide,fungicide pentru o gradina de vis
Vezi detalii cu apa oxigenata:
• Apa oxigenată nu dăunează plantelor, dimpotrivă, aşa cum ne ajută pe noi, le este de folos şi vegetalelor, ca medicament şi dezinfectant, fertilizator sau îngrăşămînt. Ajută seminţele să germineze mai repede, iar plantele rezultate vor fi mult mai sănătoase. Într-un borcan cu 500 de mililitri de apă distilată adăugaţi peroxid 8% apă şi amestecaţi bine. Puneţi seminţele şi lăsaţi-le la căldură 3-4 ore. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit şi pentru a vindeca plantele bolnave. Frunzele plantelor de grădină sau de apartament stropite cu aceeaşi soluţie va alunga dăunătorii, lucru extrem de util mai ales în grădinile de legume. Pentru că este naturală, apa oxigenată nu va dăuna plantelor. Ca îngrăşămînt, înainte de plantarea răsadului, se toarnă o cană cu apă în care aţi pus o lingură de peroxid. Planta va creşte sănătoasă şi nu va fi afectată de dăunători. Un alt beneficiu al apei oxigenate este că previne efectele negative ale excesului de apă. Mai exact, peroxidul de hidrogen nu lasă rădăcinile udate în exces să putrezească, întrucît îi furnizează plantei un nivel ridicat de oxigen. Peroxidul mai poate fi adăugat şi în apa cu care udaţi grădina. Acesta acţionează asemenea clorului, însă nu este toxică.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=142432
Semintele sunt ambalate in pungute ziplock,
etichetate cu denumirea semintelor.
expediate intr-un plic antisoc
Detalii produs
Produse similare
















