Descriere
Rostopasca-Chelidonium Majus - planta la ghiveci - 6 lei
Plantele la ghiveci se pot planta tot timpul anului,exceptie doar cand este pamantul inghetat nu se pot planta.
Rostopasca-Chelidonium Majus face parte din familia Papaveraceae, este o plantă perena,
cu un rizom ramificat,tulpina tubulară de 50-110 cm înălțime cu multe ramificatii,prefera zone umbrite ,umede,dar si zone mai insorite.
Rostopasca-Chelidonium Majus are flori galben-aurii,infloreste din mai pana iarna,se poate tunde de 2-3 ori pe vara .
Semintele sunt foarte mici,negre,intr-o capsula alungita si cand sunt uscate se sparg si imprastie semintele cu ajutorul vantului,astfel poate devenii invaziva.
Rostopasca-Chelidonium Majus cand este rupta declanseaza un latex portocaliu,care poate fi iritant.
De la Rostopasca-Chelidonium Majus se utilizeaza tulpinile nelignificate înflorite pentru a obtine suc proaspat,iar rădăcina uscată şi măcinată folosita sub forma de capsule.
Rostopasca-Chelidonium Majus botezată de romani „Chelidonium“, „darul cerului“, întrucât se credea că are o forţă la fel de mare precum cea a soarelui, Rostopasca este unul dintre cele mai puternice şi eficiente remedii naturiste.
Rostopasca-Chelidonium Majus este recomandată ca remediu în peste 150 de afecțiuni,compuşii activi din rostopască sunt: alcaloizii (protopina), chelidonină, saponozide, enzime, rezine, acidul chelidonic, acid nicotinic, acid ascorbic şi carotenoizi.
Rostopasca-Chelidonium Majus are efecte vasodilatatoare, antispastice, analgezice şi stimulează secreţiile digestive. Extern, are acţiune antiseptică, antibacteriană, regenerantă, cicatrizantă, antitumorală.
Rostopasca-Chelidonium Majus este recomandată în terapia naturistă a afecţiunilor hepatice, în procesul de cicatrizare a unor boli de piele, negi, în cazurile de icter, constipaţie, reumatism,spasme digestive,cancerul de piele,pulberea administrată intern ameliorează starea bolnavilor de cancer, substanțele active din rostopască sunt eficiente în cancerul pancreatic, ovarian, faringian, anorectal, de colon, de sân, de ficat.
Hepatita virală – fitoterapeutul francez Maurice Messegue a tratat foarte eficient această boală, într-un mod mai puțin obișnuit: cu băi cu infuzie combinată de rostopască. În fiecare seară, se fac băi de mâini și de picioare cu apă fierbinte, în care se pun 1-2 litri de infuzie combinată de rostopască. Se ține fiecare membru vreme de 15 minute în baie, apoi se tamponează ușor cu un prosop (nu se clătește și nu se șterge). Este un tratament blând și eficient, prin care principiile active ale plantei sunt preluate de către circulația sanguină periferică și sunt transportate în ficat, unde își exercită acțiunea terapeutică
naturalherbs.ro/herbs/ro/gyogynovenyek/rostopasca-chelidonium-majus/
frunza-verde.ro/darul-cerului-sau-rostopasca-remediu-pentru-150-de-afectiuni